radio now live: Re-Style - Co-Kane tune in

UNEXIST – “ANARCHY” RELEASE PARTY | RELEASE ALBUMSAMPLER EN INTERVIEW UNEXIST

Friday, 15 October 2010

Over iets meer dan een week dropt Unexist zijn tweede album tijdens de “Anarchy” Release Party in de North Sea Venue van Zaandam. Er is inmiddels meer nieuws over het album, en de eerste albumsampler is verkrijgbaar via www.hardtunes.com. Maar hoe kijkt Francesco Iapicca zelf aan tegen het aanstaande event? Art of Dance stelde Unexist een aantal vragen en laat je kennis maken met de eerste EP van het nieuwe album.

Met “Anarchy” slaat Unexist grenzeloze muzikale wegen in. Zo vind je op deze gloenieuwe EP de tracks “Anarchy In The UK” terug, de Sex Pistols-cover die samen met 2010-revelatie Satronica tot stand is gekomen. De tweede track “D3stroy The System” is in samenwerking met Mad Dog, waarbij de hokjesmentaliteit tussen hardtechno en industrial nog verder aan gort wordt gebeukt en met “#1” sluit Unexist zijn eerste EP van het nieuwe album af. De EP “Anarchy” van het gelijknamige album van Unexist is dinsdag uitgekomen via downloadportal Hardtunes en zal vanaf maandag 25 oktober op vinyl verkrijgbaar zijn. Klik hier voor previews van de EP of om hem aan te schaffen!

INTERVIEW
Een album presentatie is meer dan zomaar het zoveelste optreden. Dat blijkt ook uit een gesprek met Unexist, die zelfs voor de allereerste keer een live-show gaat neerzetten en enorm uitkijkt naar zijn nacht tijdens het Amsterdam Dance Event.
 
1.    Er rest ons nog slechts anderhalve week voordat ‘jouw’ evenement plaatsvindt. Hoe gaat het met de voorbereidingen?

“Ja, de dag nadert snel. Momenteel ben ik volop bezig met het werken aan de live-show. Ik ga namelijk voor de eerste keer live optreden tijdens Unexist – “Anarchy Release Party. Ik vind het heel erg spannend, en aan de andere kant ben ik ook wel nerveus natuurlijk. Het is een compleet nieuwe uitdaging voor me, maar ik vind het nu al de shit! Volgende week komt Satronica ook deze kant op vanuit de VS, zodat we samen onze act kunnen gaan voorbereiden.”

2.    Het “Anarchy” album staat voor totale muzikale vrijheid heb je al eerder gezegd in interviews. Hoe geef je dit uiting tijdens het evenement, wat gaan wij als bezoekers ervan merken?

“Wanneer je naar de line-up kijkt, kun je zien dat er niet voor één stijl is gekozen. De artiesten die in mijn ogen de hele hardcore scene beslaan op muzikaal gebied zijn uitgenodigd, van mainstream tot terror tot oldschool of hoe je het ook allemaal wilt noemen. Er zal iets voor elke smaak bij zitten. Net als het album, dat overigens zestien tracks kent. De eerste drie zijn net verschenen op Hardtunes.”

3.    Waarom heb je dan toch voor deze mannen en vrouwen gekozen om je bij te staan tijdens de “Anarchy” release party?

“Nou, ik heb een aantal van de artiesten uitgenodigd waarmee ik samengewerkt heb op het album zoals Tommyknocker, Mad Dog en DaY-már. Maar ook de idolen die had als jonge Jappo, dan moet je denken aan Claudio Lancinhouse, Lenny Dee en Manu le Malin. De anderen zijn allemaal DJ’s die één ding gemeen hebben: zij zijn uniek in hun eigen sound en brengen dus allemaal iets anders op het podium. Dat biedt zoals ik al zei voor ieder wat wils tijdens het event.”

4.    Kun je misschien wat meer vertellen over jouw ervaringen met de North Sea Venue? Wat vind je van de locatie?

“Ik heb er vele malen gedraaid en ik heb het er altijd naar mijn zin gehad. Ik vind dat kleinere zaaltje naast de main ook erg vet! Ik heb dan ook vele goede herinneringen aan die locatie, er waren zoveel vette feesten daar. Maar de North Sea Venue is extra bijzonder voor mij om dat het de eerste club was die ik bezocht voor een rave in Nederland in 1994. Pffff, dat was VET!”

5.    Het event is in meerdere opzichten bijzonder. Mede door het feit dat er voor het eerst een hardcore evenement deel uitmaakt van het Amsterdam Dance Event. Wat vind je ervan dat  ‘jij’ de eerste bent?

“Ik vind dat heel erg vet inderdaad. Ik hoop ook dat het hardcore kan introduceren aan mensen die niet eens van het bestaan afwisten.”

6.    Waarom moeten mensen volgens jou absoluut komen kijken naar jouw definitie van “Anarchy” op 23 oktober?

“De belangrijkste reden is natuurlijk de muziek. Deze artiesten gaan absoluut met kick ass shit komen! Geloof mij, met deze maniacs zal de party mood op zijn allerbest zijn. Een aantal van ons zijn al zeer lang met elkaar bevriend, maar we zien elkaar niet zo vaak meer. Maar als we dan eenmaal weer bij elkaar zijn, is het aan als een malle! Ik verzeker jullie allemaal dan ook dat het een topnacht wordt. Zorg ervoor dat je deze niet mist!”

Tickets voor Unexist – “Anarchy Release Party zijn à € 25,- verkrijgbaar via www.artofdance.nl en meer dan vierhonderd Primera winkels. Houd ook de Facebook en Twitter van Art of Dance in de gaten voor updates rond het evenement en andere feesten.

Unexist – Anarchy Release Party
Zaterdag 23 oktober 2010
23.00 – 06.00
North Sea Venue, Zaandam
www.artofdance.nl