radio now live: Angerfist and Drokz - Deathmask (Tripped Remix) tune in

FREE FESTIVAL – HARDER STYLES | ART OF DANCE PRESENTEERT LINE-UP

Monday, 30 May 2011

Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert Art of Dance het gratis toegankelijke Free Festival – Harder Styles op het Atlantisstrand van Almere. Zaterdag 16 juli ga je helemaal los op de lekkerste hardstyle, vetste hardcore en beste early rave. Organisator Art of Dance is er wederom in geslaagd een ongekende line-up samen te stellen voor een gratis event. Gratis feesten op een volwaardig festival? Jazeker!

Check hier de vernieuwde site!

Free Festival staat bekend om haar uitstekende programmering voor een gratis evenement, en dat is deze keer zacht uitgedrukt. In de hardstyle area wordt het beste geboden dat de scene momenteel te bieden heeft. Zo zal het raw hardstyle label Minus Is More alles uit de kast trekken tijdens haar eerste live-act als de Minus Is More showcase. Crypsis, Luna, Kold Konexion en Chain Reaction zijn de mannen die hun label komen vertegenwoordigen in Almere. Ook zal The Prophet oftewel il capo di Scantraxx het Atlantisstrand platspelen en komen Italiaanse titanen Tatanka, Stephanie en The R3bels laten zien waar Italiaanse hardstyle voor staat. En wat te denken van de enorm populaire Thera, The Pitcher, een speciale live-act van Frontliner en de Duitse DMW-act Twilight Forces! De hardstyle area wordt gehost door MC Tha Watcher.

HARDSTE TENT
Maar misschien wil je het nog een tand of twee harder. Geen enkel probleem: de hardcore area biedt de perfecte uitkomst. Hier staan vele topstukken van het Masters of Hardcore label: wat dacht je van Angerfist live, Outblast & Korsakoff back to back, Dyprax, Catscan, Accelarator, State of Emergency en DaY-már? Maar ook andere artiesten komen natuurlijk aan bod: verwacht vuurwerk van de Negative Audio battle tussen Counterfeit en Negative A, de altijd losgaande live-act van Noize Suppressor, maar ook zijn Italiaanse kornuiten Amnesys en Mad Dog zijn present om Traxtorm te representen. Eveneens bijzonder is de eerste appearance van de Oekraïense Lady Kate op een groot Nederlands podium. De hardcore gaat los met “The Voice Of Power”: MC Syco.

EARLY IN DE OPEN LUCHT
Naast de twee tenten zal ook dit jaar de early hardcore te horen zijn bij de open air stage. Hier vind je naast absolute early veterans een aantal debutanten terug op Free Festival, die al eerder op verschillende events aantoonden wel raad te weten met hun 90’s vinyl. Naast headliners Bass-D en Predator komen ook Sequence & Ominous de decks rocken, evenals Scott Marten, Raoul D.K.C., MOH Radio Live-hosts The Menace & Mercenary, Cyberkoin, The Rizzler en Terminal & Vavaculo.

GUARANTEE TICKETS
Wil je zeker zijn van entree op het gratis toegankelijke Free Festival? Wees verstandig, en schaf een guarantee ticket aan. Met dit guarantee ticket ben je zeker van entree, en bovendien kun je op het festivalterrein je ticket omwisselen voor 4 consumptiemunten. Zodoende kun je direct je eerste drankje halen. De guarantee tickets zijn à € 11,- excl. fee verkrijgbaar via www.freefestival.nl en alle Primera winkels. Art of Dance raadt met klem aan om een guarantee aan te schaffen: het terrein was vorig jaar afgeladen vol en er ontstonden wachtrijen voor mensen zonder guarantee. Gezien het verloop van de guaranteeverkoop is het raadzaam hier niet te lang meer mee te wachten…

Voor meer informatie over Free Festival – The Original check je www.freefestival.nl  maar houd je ook Art of Dance’s Facebook-pagina en Twitter in de gaten. Op de sites van Free Festival en Art of Dance vind je ook de aftermovies van vorig jaar terug, zodat je een idee krijgt van wat je te wachten staat.

Free Festival – Harder Styles
Zaterdag 16 juli 2011
12.00 – 23.00 uur
Atlantisstrand, Almere
www.freefetival.nl
www.artofdance.nl